Адм. Емил Ефтимов повтаря стари мантри и чака решения за модернизация

0
Армията ни все още е в застой, отсече Началникът на отбраната
Армията ни все още е в застой, отсече Началникът на отбраната Снимка: МО

Можем да охраняваме военното си пространство, но с определени затруднения​

В състояние сме да изпълняваме Конституционните задължения, но имаме определени дефицити в армията. Вчера посочихме направленията, в които трябва да се работи - превъоръжаване и модернизация”, това заяви Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов пред БНТ. Той преповтори някои изтъркани през годините твърдения за състоянието на армията и изрази надежда за нови решения в новия парламент, пише Frog News.

"Когато извършваме стратегическия преглед на отбраната той тръгва от там какво имаме и какво трябва да бъде. За първи път стъпихме на конкретен военен план, но се съобразяваме с реалностите. Военния бюджет не трябва да влияе на социалния сектор", добави той.

"В плана 2020-2026 започнахме щатни промени. Имаше четири пъти вдигане на дохода на военнослужещите, но в момента мисля, че сме в застой. Смятам, че трябва да се промени подхода, мениджмънта по отношение на ресурсите. Като, че ли само с отделни проекти няма да можем да осигурим ефектът, който търсим, за да демонстрираме на обществото възпиращ потенциал. Предлагаме по комплексен подход - широк обществен консенсус по това, което трябва да се развива и да потърсим по ефективни начини за придобиване на тези средства", подчерта началникът на отбраната.

"Процесът на превъоръжаване е бавен. Виждаме проектът с Ф-16 е в ход, но отнема време. До тогава ние трябва да изпълняваме задълженията си. Докато се превъоръжим трябва да имаме способности", добави адмирал Ефтимов.

"Днес очакваме да кацнат първите две двойки самолети и имаме над 150 военнослужещи на "Граф Игнатиево", уточни той по повод пристигащата военна помощ от страна на Испания, свързана с промяната на динамиката в отношенията между НАТО и Русия.

"Можем да охраняваме въздушното си пространство, но с определени затруднения", подчерта адмиралът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари