Роденият в Русе Васил Факети е прегазен в Милано

2
Убиецът бяга и обявява колата за открадната
Убиецът бяга и обявява колата за открадната Снимка: Фейсбук

Убиецът бяга и обявява колата за открадната

Българин бе премазан от “авто-пират” до пешеходна пътека на известния булевард “Йенер” в Милано в 4:00 часа в неделя призори, пише вестник "Труд".

Сънародникът ни е на 28 години, казва се Васил Факети, роден е в Русе и носи фамилното име на осиновилото го преди време италианско семейство. Убилият го на място водач на спортен черен Мерцедес - мароканецът Мохамед Ел Шаркауи, духва яко дим от местопрестъплението без да се опита да окаже първа помощ. Някъде по обяд “пиратът” се оплаква в полицията, че колата му е открадната, а към 20:30 часа в неделя се предава на силите за сигурност. Според медиите в Милано органите на реда работят и по следа, според която арабинът не е истинският убиец, който най-вероятно го бил ангажирал да лъжесвидетелства срещу голяма сума пари.

Васил бил връхлетян от карания с бясна скорост автомобил малко след като напуска прочутата дискотека “Алкатраз”, където бил прекарал съботната вечер с приятели. Според записите на видеокамерите в района той най-вероятно се бил отправил към стоянката за таксита на площад “Мачакини”, от където започва големия булевард “Йенер”. Младият мъж живеел с родителите си в сателитния на Милано квартал “Сетимо Миланезе” и в ранната сутрин със сигурност бил тръгнал за дома си. Допреди месец той работел като барман в открития миналата година и станал бързо световно известен ресторант “София Лорен” в центъра на столицата на областта Ломбардия. Според колегите му Васил бил напуснал, тъй като смятал да продължи да следва биотехнология в университета на град Новара и да се яви на конкурс за чиновническа длъжност в общината на Милано. Бил известен като весел и дружелюбен младеж, който никога не отказвал поисканата му от близки, познати и приятели помощ.

В дописките си за тъжния случай медиите в Милано, сред които бе и флагманът на италианския печат “Кориере дела сера”, подчертаха, че убийството на Васил е поредната брънка от черната серия от претрепани по улиците на града от невнимателни шофьори само от началото на лятото 19 души, осмина от които са пешеходци, а останалите - велосипедисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -10
    1
    Асан
    На китарата Васко жабата 🇻🇳🤣🇹🇷
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари