Неадекватно шофиране по булевард "България" смути русенци

11
Възрастен мъж шофира на заден ход в платното в посока към Дунав мост
Възрастен мъж шофира на заден ход в платното в посока към Дунав мост Снимка: Facebook

Възрастен мъж шофира на заден ход в платното в посока към Дунав мост

Неадекватно шофиране по булевард "България" смути русенци. За това научаваме от видеоклип, споделен днес в групата "Пътна обстановка и ПТП-та Русе" във Facebook.

На кадрите се вижда как край кръстовището на булевард "България" с булевард "Гоце Делчев" възрастен мъж шофира на заден ход в платното в посока към Дунав мост.

"Той само да спестял 0.20 стотинки от гориво, че и удари опела", гласи текстът към видеото.

Каква е точната причина за неправилното движение по натоварения булевард не е ясно, но със сигурност подобни шофьори създават реални предпоставки за инциденти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Русенец
    Движението в насрещното е престъпление. Движението на заден ход в еднопосочното не е. Проблем е, когато удариш някого или нарушиш правилата. Ако няма нищо такова - няма проблем.
  • 2
    5
    В ЗДвП
    Има само Раздел VIII и в него чл. 40 Чл. 40. (1) Преди да започне движение назад, водачът е длъжен да се убеди, че пътят зад превозното средство е свободен и че няма да създаде опасност или затруднения за останалите участници в движението. (2) По време на движението си назад водачът е длъжен непрекъснато да наблюдава пътя зад превозното средство, а когато това е невъзможно, той е длъжен да осигури лице, което да му сигнализира за опасности. В случая движението е многолентово еднопосочно и пътят е с предимство, така че не може да затрудни никого или да създаде опасност!
  • 3
    4
    ха, ха
    Ами човекът спазва посоката на движение, само дето кара на заден! Айде сега кажете кой член от закона нарушава! :) :) :)
  • 6
    3
    ...
    Само да поясня до колкото помня шофьорския си курс (ако греша моля да бъда извинен): движение на заден ход е едно, а движение в насрещното е съвсем друго. На снимката аз виждам движение в насрещното, което е изключително опасно за всички участници.
  • 20
    2
    русенец
    Нямаме пътна полиция. Вървете пред КАТ какво чудо е там. Всеки си пресича и шофира както си иска, отнася се и за ченгетата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари