РЛК - Русе: Електронните рецепти улесняват фармацевтите, но не и лекарите и пациентите

1
От Районната лекарска колегия съветват как да се избегне разкатаването на пациентите
От Районната лекарска колегия съветват как да се избегне разкатаването на пациентите

От Районната лекарска колегия съветват как да се избегне разкатаването на пациентите

Задължителната е-рецепта за антибиотици улеснява фармацевтите, но не и лекарите и пациентите.

Това се казва в позиция на Районната лекарска колегия в Русе (РЛК – Русе) във връзка с нововъведените задължителни е-рецепти за антибиотици и противодиабетни лекарства, изпратена до Управителния съвет на Българския лекарски съюз.

Проблем има с идентификационните номера на антибиотиците, както и със случаите, при които даден пациент се оказва алергичен към определен антибиотик, става ясно от становището на Колегията.

Във връзка с тези проблеми от там предлагат да има общодостъпен регистър за наличности, както и единен идентификационен номер за всички антибиотици от дадена група. Така пациентите няма да бъдат връщани отново в лекарския кабинет, посочват от РЛК – Русе.

Сред предложенията им е още при предписано инжекционно антибиотично лечение първоначално да бъде отпускан 1 флакон/ампула за проба. Русенските лекари искат също хартиената рецепта да се използва паралелно с е-рецептата, като бъде задържана в аптеката след изпълнение, за да има контрол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    РУСЕНЕЦ
    Много добре стана с ел. рецепти,в Румъния е два пъти по-евтино.
  • 9
    1
    Пръциент
    На моят Дофтор един път за 5 години му поисках направление за специалист, и ми вика " Нямам бланки, не мога". Абе Докторе. Тая сграда на Николаевска на 2 етажа, в ГРОБА ли ще си я носиш бе? Колко сестри ти напуснаха практиката? Едната сестричка вече работи в магазин за алкохол и ми вика" При този Изрод на работа.....НИКОГА". Ако ще да си и Председател на Русенската Колегия, на Общопрактикуващи Лекари ти си НИКОЙ . Дано си си намерил и запазил мноооого голям пацел в Басарбово, където да събереш всичко отйраднато, мръсен гаден Доктор.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари