РИОСВ ще сезира прокуратурата за неприятните миризми в Русе

1
В града наистина мирише на леярна, коментира директорът на РИОСВ Русе инж. Цонка Христова
В града наистина мирише на леярна, коментира директорът на РИОСВ Русе инж. Цонка Христова Снимка: Dunavmost / архив

В града наистина мирише на леярна, коментира директорът на РИОСВ Русе инж. Цонка Христова

РИОСВ Русе ще подаде сигнал до прокуратурата относно нерегламентирано изпускане на миризми от русенски предприятия. Това заяви директорът на русенската екоинспекция инж. Цонка Христова на среща с медии. С този сигнал ще се сезира прокуратурата относно това, че сигнали от граждани за неприятни миризми се подават предимно в тъмната част на денонощието, което предполага именно нерегламентирано изпускане на миризми от страна на предприятия. Цонка Христова обобщи, че и през изминалия септември в инспекцията са постъпили множество сигнали от граждани, на които служителите са реагирали своевременно.

Направени са редица обходи и проверки и съставени актове, като последният е от днес, издаден е на Линамар /бившето Монтюпе/ а това че е установено изпускане на миризма извън площадката. Директорът на инспекцията обаче заяви, че обикновено при проверките пречиствателните съоръжения работят, съобщи Дарик.

Тя съобщи също, че при замерване показателите на въздуха от станцията край Русенския университет наистина е установено наличието на бензен и толулен, но те не превишават нормите. А няма закон за миризмите.

“Трудно ни е, поставени сме в много особена ситуация. Правим каквото можем, реагираме на всеки сигнал, но това е, което може да направим”, коментира Христова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    хм
    Чак сега??? А ДОГЕГА????
  • 4
    3
    Браво
    Защо, Пенчо дето е адвокат и юрист досега не го е направил ????? Къде е чистия въздух дето го обеща ?
  • 11
    2
    ОСТАВКИ РИОСВ РУСЕ
    ОСТАВКИ РИОСВ ОСТАВКИ РИОСВ ОСТАВКИ РИОСВ ОСТАВКИ РИОСВ ОСТАВКИ РИОСВ ОСТАВКИ РИОСВ
  • 17
    1
    Русенец
    Какво значи "няма превишаване на нормите"? Мирише! Разбирате ли? МИРИШЕ ГАДНО! Не ми обяснявайте, че е нормално въздухът в Русе да си мирише така и всичко било наред, щом нямало превишаване на нормите. Ако законите и нормите ни са стари и не обвхащат тези новонавлезли видове производства, искайте коригиране/актуализиране на нормите и законите. Все пак, вие преставлявате интересите на русенци. Нормално е, като отидеш в Боровец да ти мирише на борова гора. Нормално е, като отидеш в Несебър, да ти мирише на море. Но не е нормално, като дойдеш в Русе, да ти смърди на промишлени химии.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари