РИОСВ - Русе: Затрупването на инспекцията с неоснователни сигнали пречи на работата ни

1
Екоинспекцията излезе с позиция във връзка с твърдения на екосдружението „Дишай, Русе“
Екоинспекцията излезе с позиция във връзка с твърдения на екосдружението „Дишай, Русе“ Снимка: Dunavmost

Екоинспекцията​ излезе с позиция във връзка с твърдения на екосдружението „Дишай, Русе“

РИОСВ - Русе изразява следната позиция във връзка с твърдения на екосдружението „Дишай, Русе“ в медии и социални мрежи:

Сигналът до Главна дирекция "НАЦИОНАЛНА ПОЛИЦИЯ", сектор "Престъпления против околната среда и дивата природа", е за лица, които системно подават неоснователни сигнали за замърсяване на атмосферния въздух в Русе.

В интернет пространството част от гражданите водят активна агитация за масово подаване на сигнали към РИОСВ - Русе. В резултат през втората половина на миналата година се установи, че определени лица подават сигнали и жалби до повече от 5 институции, включително и до РИОСВ-Русе, а след това всяка от тях отново ги препраща към инспекцията. Само за периода август - декември в РИОСВ - Русе са получени и обработени 2510 сигнала, от които 1999 са само за Русе.

Екипът на РИОСВ – Русе разглежда всеки отделен сигнал детайлно, извършвайки прецизни проверки в съответствие с изисквания на екологичното законодателство. Нито един сигнал не се пренебрегва, по всеки се извършат десетки действия, за да се установи дали е основателен или не. По тези причини затрупването на инспекцията с неоснователни и повтарящи се сигнали възпрепятства ефективната контролна дейност на институцията, което не е в интерес на гражданите на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    да
    Нали кмета и кметшата живеят на Дунава, не подушват ли как мирише.
  • 5
    12
    Доволен
    Като свикнеш с миризмата, Русе е един много уютен и чист град. Няма дупки, навсякъде не е разкопано, цените са като във Виена. Не знам какво мрънкате. Хората в общината градът ли да гледат, колежките ли да оправят.
  • 1
    11
    Спонсор
    ДУЛОВСКИЯ електорат на ГНОМЧО и чекмеджето от БАНКЯ, СЪР! Там и последовател на 800 дневния крадец от МАДРИД има СЪР! Един шкембел ия с 800 дневно шкембе от СЮЛЕЙМ АН ГЕРГАНЧОВ ЕВРОАТЛАНТИКОВ СЪР! СМРАД!
  • 0
    10
    Спонсор
    Червено СИНИ доносници от Държав на Сигурност и Проститутки СЪР! През 90- та сбираа подписи на Альошата! А преди туй преспаа с пол овината град СЪР!
  • 3
    9
    До осми
    Вярно ,умно и професионално казано.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари