Мобилна станция започна мониторинг на въздуха в Русе

1
Станцията е разположена в района на Флотската кула
Станцията е разположена в района на Флотската кула Снимка: РИОСВ - Русе / архив

Станцията е разположена в района на Флотската кула

Мобилната автоматична станция (МАС) на ИАОС за контрол качеството на атмосферния въздух започна от вчера измервания в гр. Русе.

Станцията е разположена в района на Флотската кула, където се помещава Хидрометеорологичната станция на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав”, в близост до Западна промишлена зона на Русе, съобщиха от екоинспекцията в града.

Съгласно предварително утвърден график от министъра на околната среда и водите, станцията ще работи в рамките на 13 денонощия през всеки сезон на годината.

МАС измерва стандартните атмосферни замърсители съгласно екологичното законодателство, както и органичните – бензен, толуен и ксилен.

Резултатите от контрола на качеството на атмосферния въздух ще бъдат предоставени на Регионална здравна инспекция – Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    14
    Очевидно
    И без да си специалист- еколог, в какъвто некадърните и корумпирани власти от почти половин век се опитват са превърнат русенци, си вижда, че тази бричка едва ли може да измери каквото и да е...
  • -1
    13
    Токман
    Пише се ДеБели ПеПерасти и от всички тях смърди на корупция и анална податливост. Това исках да кажа, но пусти хапчета за хормонална терапия....
  • 2
    12
    Токман до 7
    Пише се "вгъZZраждани" и от всичките тях яко смърди на рушлямистански предателски мърши!
  • 5
    11
    до 10
    Въпросът ти е точен. Отговорът трябва да предостави персонално отговорното лице, чийто подпис седи под разрешителното на поредния замърсител в бившето КТМ - лицето Пенчо Милков, кмет на град Русе. Вероятно този замърсител (преработвател на нефтопродукти) е собственост на някой корупционер и това е била гаранцията за преизбирането на Пенчо. Но пък ежедневно им дишаме отровите. От време на време пускаме и сигнали към пенчовото РИОСВ, ама от там стигнаха до заплахи и разправа със сигнализиращите чрез ПОЛИЦИЯ!
  • 6
    10
    ВЪПРОС
    Мястото на всички производствени обекти не е ли извън града ? Защо трябва да има в рамките на града разни цехове, фабрики и какви ли не производства , което отделя вредни газове ???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари