РИОСВ - Русе: Опасните отпадъци от „Хиподрума“ са с неизвестен произход

1
Резултатите от взетите почвени проби не показват съдържание на пестициди, каквито бяха първоначалните опасения
Резултатите от взетите почвени проби не показват съдържание на пестициди, каквито бяха първоначалните опасения Снимка: РИОСВ - Русе

Веществата са с недоказан произход и състав, поради липса на акредитирана лаборатория в страната

Загробените опасни отпадъци, които бяха установени от експертите на РИОСВ - Русе при извънредна проверка на 9 юни в местността „Под Ормана“ - край Русе, се съхраняват в метални варели и пластмасови контейнери, в обособен склад, разположен на територията на имота, под отговорно пазене. Към настоящия момент се води досъдебно производство, което не позволява извеждането им от имота и предаването им на лица, притежаващи разрешителни документи.

Резултатите от взетите почвени проби не показват съдържание на пестициди, каквито бяха първоначалните опасения. Веществата са с недоказан произход и състав, поради липса на акредитирана лаборатория в страната. По смисъла на Закона за управление на отпадъците това са опасни отпадъци, като заключението се базира на предоставен от ползвателя на имота паспорт за безопасност, в който е отразено, че веществата са опасни за водни обекти, съобщиха от РИОСВ - Русе.

На нарушителя е дадено предписание да извърши класификация на отпадъка, което не е изпълнено в срок. Съставен е акт за установяване на административно нарушение. РИОСВ – Русе продължава работата по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Даниела иванова
    Опасните отпадъци трябва да се унищожават на специални площадки и после се закопават на определена дълбочина далеко от водоизточник.
  • 0
    3
    Данъкоплатец
    А къде е новоженката СЕКС-ЕКО-ВЛОЖКАТА на селото. Началникът и защо не я глоби за неизпълнение на задълженията си? Аааа да. Дундурка на Началника малкото началниче.
  • 5
    2
    аз
    със всичко е така, тръби на вик за ден два работа се бавят със седмици....
  • 7
    1
    Знаещ
    Браво!Сериозна държава си имаме-действа безкомпромисно.,има няма два-три месеца откакто ги откриха тия бидони и резултата е налице-издали са АКТ...Баси печените служители,баси сериозната държава... Скоро и с горящия кюмюр на шлепа ще се справят набързо-до края на август някъде ще е ок положението.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари