РИОСВ - Русе направи втора извънредна проверка в „Оргахим Резинс“ АД

0
На дружеството са дадени предписания да представи информация за причините за констатираните редовни нерегламентирани разливи и наличието на органично замърсяване в ЛПСОВ
На дружеството са дадени предписания да представи информация за причините за констатираните редовни нерегламентирани разливи и наличието на органично замърсяване в ЛПСОВ Снимка: РИОСВ - Русе

На дружеството са дадени предписания да представи информация за причините за констатираните редовни нерегламентирани разливи и наличието на органично замърсяване в ЛПСОВ

Екип от РИОСВ - Русе извърши снощи нова контролна проверка в „Оргахим Резинс“ АД, в извънработно време. Контролът е осъществен по нарочна заповед на директора на екоинспекцията, за проверки на дружествата „Оргахим“ АД и „Оргахим Резинс“ АД след 18:00 ч.

Към момента на проверката, която е започнала в 18:45 часа, не са постъпвали сигнали от граждани. На входа на производствената площадка са се усещали миризми на органични вещества. При посещението на локалната пречиствателна станция (ЛПСОВ) са се усетили по-интензивни миризми, характерни за производството на дружеството. В събирателната камера на ЛПСОВ е установено наличие на химически продукти, във вид на плаваща консистенция с ръждиво-кафяв цвят, като същата е наблюдавана в утаителите на станцията. Взети са две водни проби – от ревизионна шахта на изхода на производствената площадка и изхода на ЛПСОВ. Пробите отпадъчни води ще се изпитват в Регионална лаборатория – Русе при ИАОС. Отделно проби ще бъдат изпратени в РЛ-Бургас за изпитване на отпадъчните води по органични показатели.

На дружеството са дадени предписания да представи информация за причините за констатираните редовни нерегламентирани разливи и наличието на органично замърсяване в ЛПСОВ. Другото предписание от РИОСВ е операторът да осигури лице за контакт, което да оказва съдействие в рамките на 24 часа в денонощието и да се отзовава при проверки на инспекцията в рамките на 10 минути след пристигане на екипа за извънредна проверка.

РИОСВ - Русе ще предприеме административнонаказателни мерки след получаване на резултатите от пробонабирането, както и ще продължи да осъществява стриктен контрол на двете дружества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Директорка
    Алчната дебелана ще прибере дължимото и всичко ще продължи постарому.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари