РИОСВ - Русе: Има много тлеещи огнища на битови отпадъци

0
РИОСВ направи извънредни проверки по сигнали за миризми в Русе, но не установи промишлен източник на замърсяване
РИОСВ направи извънредни проверки по сигнали за миризми в Русе, но не установи промишлен източник на замърсяване Снимка: РИОСВ - Русе

РИОСВ направи извънредни проверки по сигнали за миризми в Русе, но не установи промишлен източник на замърсяване

Дежурният екип на РИОСВ - Русе е извършил извънредни обходи на територията на Русе днес между 5:30 и 11:00 часа. Поводът са множеството сигнали, постъпили рано сутринта, за неприятни миризми, оприличавани на антибиотици, химия, нефтопродукти и изгоряла пластмаса.

Обходи са извършени в двете промишлени зони, кварталите „Здравец-Изток“, „Възраждане“ и централните части на града. В района на предприятията не са установени миризми или анормален режим на работа на инсталациите.

При обход в кварталите „Тракция“ и „Пухлево дере“ са установени много тлеещи огнища и замърсени с битови отпадъци терени на приблизителна площ около 100 квадратни метра. Предстои да се установи собственикът на замърсения терен.

По данни от АИС „Възраждане“ вятърът е бил с много ниска скорост, наблюдавано е почти безветрие, с преобладаваща източна посока. Моментните данни от АИС „Възраждане“ и Мобилната станция в Източна промишлена зона от тази сутрин не показват отклонения от нормите на следените атмосферни замърсители. Извънредните проверки по сигналите продължават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    14
    Русе
    Това нещо "риосв" да не е нещо недосегаемо ? Да не е само за красота ? Има ли ефективен граждански контрол върху дейността му ?
  • 17
    13
    Тинка
    Точно в5.30 някой си е пуснал миризмите и е започнал работа. Кога и какво гори теца, дали не са пак боклуците на бобокови- еднопартийци со кмето!
  • 8
    12
    Любопитен
    Началника на отдела кого е любовница?
  • 28
    11
    Гришата
    Началникът на отдела за въздуха в РИОСВ се казва Христо Милков и е главният виновник нищо да не се случва на нарушителите. Освен него я РИОСВ работят един куп любовници и бивши такива на разни клечки и бивши клечки, например Василена Панкова и Десислава Куцарова. Нека назоваваме виновниците с истинските им имена. Няма как да искате от хора без компетенции и знания, назначени по втория и по третия начин или несменяеми от години, да си мръднат и пръста за въздуха и здравето на русенци.
  • 36
    10
    tg
    РИСВ, Престанете да ни правите на глупаци, не сме хванати от гората!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари