РИОСВ - Русе даде мандрата в Белица на прокуратурата

3
Експертите от инспекцията са направили проверка след сигнал / Снимката е илюстративна
Експертите от инспекцията са направили проверка след сигнал / Снимката е илюстративна Снимка: viaranews.com

РИОСВ - Русе изпрати документи от извършена проверка на млекопреработвателно предприятие в с. Белица, собственост на „Булдекс“ ООД – гр. Силистра, на Районна прокуратура-Тутракан.

Експертите от инспекцията настояват прокуратурата да извърши проверка по компетентност за установяване на престъпление от общ характер.

Проверката на мандрата е извършена в края на август след сигнал за заблатени терени на територията на неработеща кариера за добив на материали „Стефан Караджа“ до едноименното село. На място е установен заблатен участък около главен път, на площ около 300 кв. м, с характерни за остатъчен продукт от млекопроизводство цвят и миризма. Констатирано е и изливане на остатъчна суровина  (суроватка) с цистерна на дружеството.

На собствениците на фирмата са дадени предписания за незабавно преустановяване изпускането на суроватка в района на кариерата. Предвид факта, че суроватката е страничен животински продукт, е сезирана Областна дирекция по безопасност на храните – Тутракан, за предприемане на мерки по компетентост. 

От дружеството е изискана писмена информация за предадените количества суроватка на животновъден обект с цел оползотвораване на остатъчния от производството продукт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари