РИОСВ разпореди почистване на сметище край „Рибарска колиба“

0
Екоинспекцията не успяла да открие нарушителят
Екоинспекцията не успяла да открие нарушителят Снимка: Утро

Екоинспекцията не успяла да открие нарушителят

На собствениците на терени в местността „Мерата“, в района на „Рибарска колиба“, са дадени предписания в едномесечен срок да почистят замърсените места, както и да ограничат достъпа до имотите.

До мярката се стигна след извънредна проверка с представители на Община Русе по сигнал на регионален вестник. При проверка са засечени GPS координатите, за да се установи собствеността на терените. Имотите са два и са на юридически лица.

От ОД на МВР - Шумен и РИОСВ - Шумен е потърсено съдействие за установяване собствеността на транспортното средство, което е с шуменска регистрация и по информация на сигналоподателя е изхвърлило отпадъците. Поради неточна информация за регистрационния номер на превозното средство нарушителят не е открит.

Във всеки имот са установени на три места по около 20 м2 отпадъци от излезли от употреба моторни превозни средства и строителни отпадъци. Съгласно Закона за управление на отпадъците отговорността за възстановяването и почистването на терена за отпадъци се поема от лицата, в чието владение се намират, в случай че не бъде установен техният причинител.

След изтичане на указания с предписанието срок ще бъде упражнен последващ контрол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари