РИОСВ пломбира 14 резервоара на площадката на "Полисан" в Русе

2
Това публикуваха официално на сайта на РИОСВ.
Това публикуваха официално на сайта на РИОСВ.

През месец септември Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе е връчила три заповеди за налагане на принудителни административни мерки  на оператори от контролираната  територия. Това публикуваха официално на сайта на РИОСВ.

Като превантивна мярка са пломбирани 14 резервоара на площадката на „Полисан” АД в Русе. Мярката е наложена за констатирано несъответствие между броя на резервоарите, посочени в уведомлението за класификация за оценка на риска на предприятието и тези на площадката, съобщават от екоинспекцията.

Припомняме, че за административно нарушение на условие в комплексното разрешително на „Монтюпе“ ЕООД – Русе  бе приложена принудителна мярка за пломбиране на 108  въздушни клапи, осигуряващи естествена вентилация на Хале № 3. До мярката се стигна след получени множество сигнали за неприятни миризми, характерни за производството на дружеството, съобщи "Бряг".

На млекопреработвателното предприятие „Интер ЕС 2000“ ЕООД – с. Ситово е връчена заповед и е даден срок до 20 октомври за осигуряване на техническа възможност за прилагане на принудителна административна мярка за запечатване на съоръженията. Мярката е предприета след установяване на превишения на индивидуалните емисионни ограничения, определени с Разрешителното за заустване и констатирано неработещо пречиствателно съоръжение.

За целия месец септември експертите на РИОСВ-Русе са направили 83 проверки на 62 обекта от контролираната територия. От тях 33 са планови и 50 извънредни. В рамките на осъществения контрол са дадени 54 предписания за отстраняване на  нарушения на екологичното законодателство от контролираните обекти и са съставени  4 акта за административни нарушения .

От директора на РИОСВ са издадени 4  наказателни постановления, с които на нарушителите са наложени санкции и глоби в общ размер на 519 000 лв. На оператора „Биовет” АД – клон Разград са връчени 2 заповеди -  за отмяна и за налагане  на санкция по Закона за водите на стойност 11 382 лв.

Общо събраните суми от РИОСВ-Русе по наложени глоби и санкции са 45 368,29 лв. и по еднократни и текущи санкции - 45 753,19 лв. От получените суми  36 602,55 лв. са разпределени и преведени на общините, на чиято територия се намират санкционираните обекти. Общините, получили най - големи приходи от наложени санкции са Ситово с 23 451 лв., следвана от  Дулово - 10 675 лв. и  Разград с 1 773  лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари