Ричард Алибегов: Ще продължим да работим, както досега - протестно

0
Представители на туристическия бизнес се срещнаха със служебния премиер и министри
Представители на туристическия бизнес се срещнаха със служебния премиер и министри Видео: bTV

Представители на туристическия бизнес се срещнаха със служебния премиер и министри

Дадохме 10-дневен срок, в който и правителството, и браншовите организации трябва да свършат много работа.

Това каза Ричард Алибегов от Българската асоциация на заведенията след срещата при служебния премиер с представители на туристическия бизнес и други министри, предава bTV.

Ще продължим да работим, както досега – протестно. В следващите дни ще депозираме нашите предложения в Министерството на туризма на база европейските практики“, каза Алибегов.

По думите му предстоят срещи с новите министри на икономката и финансите, на които ще изложат опасенията си и това, което искат да бъде променено в мярката „60/40“.

Министърът на туризма Стела Балтова от своя страна заяви, че на срещата всички са се обединили около няколко тези. Най-важната от тях е, че държавата има нужда от работещ сектор „Туризъм“.

"Всички искат да работят, да не бъдат ограничавани и да дадат своя принос за развитието на икономиката в страната", каза Балтова.

До 10 дни ще се направи втора среща, като през този период ще бъдат взети решения по три направления:

- да бъде потърсена възможност средствата, които са отделени за сектора в актуализирания бюджет, да бъдат използвани за стимулиране на ваксинационния процес. Страната ни има интерес от това да остане "зелена" дестинация, а изискването за това е да бъде постигнато ниво на ваксинация, което да позволи на чуждестранните туристи да пожелаят да посетят България;

- да се намери пакет от сертификати, които да удостоверяват сигурността на посетителите във всички места за настаняване, заведения за хранене и туристически обекти;

- още днес трябва да започне взимането на решения в перспектива 2022 г. – освен практически и финансово-икономически мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Викаха му "пешкира". Защото се оправяше с всякакви загорели мърсотии.

Харесай Дунавмост във Фейсбук