Ретро автомобили се разходиха из русенските улици

0
В ранния следобед участниците в парада ще паркират на главната улица „Александровска"
В ранния следобед участниците в парада ще паркират на главната улица „Александровска" Видео: БНТ

По централните улици на града преминаха над 60 превозни средства от България и Румъния - ценни и заради възрастта си, и заради парична си стойност.

Колкото и отдавна да са произведени, повечето от тези ретро автомобили изглеждат сякаш току-що излезли от завода, предава БНТ. Много грижи и познания изисква реставрацията им, а истинските ценители държат всяка част да е оригинална или изработена по поръчка специално за техния автомобил.

Като Димо Георгиев от Карнобат, който вече 7-8 година малко по-малко ремонтира и възстановява своя "Фолксваген" - костенурка, който вече е на 55 години.

Димо Георгиев: Беше в недобро състояние. Правен е ремонт на двигател, скоростна кутия, ходовата част, спирачна система. Предстои да бъде пребоядисана наново, да се сложат още някои оригинални части като задните стопове.

Голфът, който представя Пламен Христов от Русе, е доста по-млад, само на 44 години, и все още може да се види по българските пътищата, но не и във вид на кабрио.

Пламен Христов: Всичко по него си е оригинално, включително и мрежа отзад, която е против завихряне, когато се кара с отворен покрив.

Към ретро парада атрактивно се присъединиха и румънски автомобилисти. В ранния следобед ретро автомобилите ще паркират на главната улица „Александровска", където всеки ще може отблизо да ги разгледа и да си направи снимки и селфи с тях, както и да чуе изпълненията на Маги Джанаварова и русенската група „Soda A`koustic"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари