Републиканците започват процедура по импийчмънт на Джо Байдън

0
Президентът на САЩ е обвинен в корупция
Президентът на САЩ е обвинен в корупция Снимка: Joe Biden / Фейсбук

Президентът на САЩ е обвинен в корупция

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти заяви, че Камарата ще започне официално разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън, позовавайки се на обвинения в корупция, пише The Wall Street Journal, цитиран от агенция Фокус.

В изявление пред репортери във вторник Маккарти заяви, че републиканците в Камарата на представителите "са разкрили сериозни и достоверни обвинения в поведението на президента Байдън. Взети заедно, тези твърдения рисуват картина на култура на корупция“.

Републиканците проучват дали Байдън е играл роля или се е облагодетелствал от задграничните бизнес дела на Хънтър Байдън. The Wall Street Journal съобщи за това как по-младият Байдън е разширил своите чуждестранни бизнес сделки – получаване на малък дял във фирма за частни капитали в Китай и консултантски споразумения с румънски магнат в областта на недвижимите имоти – след като баща му напусна вицепрезидентския пост.

Белият дом заяви, че президентът Байдън не е бил замесен в бизнес делата на сина си и не е направил нищо лошо. Демократите описаха разследването като неоснователно и като опит за политическо възмездие. Няма доказателства, че президентът Байдън се е облагодетелствал лично от бизнес делата на сина си.

Маккарти заяви, че усилията за разследване ще бъдат ръководени от конгресмен Джеймс Комър от Комитета за надзор в координация с Джим Джордан, председател на съдебния комитет, и Джейсън Смит председателят на Ways and Means.

Съобщението на Маккарти е продължение на забележки, които той направи по-рано тази година, и изпълнява ключово искане на някои консерватори.

Законодателите в Камарата на представителите имат право да гласуват за разрешаване на разследване за импийчмънт, ранна стъпка, която може да доведе до официално повдигане на обвинение срещу президента Байдън в неправомерни действия. Маккарти твърди, че подобно разследване ще даде на Конгреса максимални правомощия да разследва Байдън и всяко участие в бизнес дейностите на неговия син Хънтър. Но също така повдига въпроса дали едно разследване може да стигне до действителен импийчмънт или да бъде политически вредно за републиканците.

"Ако това е инструмент в инструментариума, който можем да използваме, за да получим повече доказателства за американския народ, тогава ще го подкрепя“, заяви конгресменът Нанси Мейс по CNN. "Проблемът при това разследване е как да избегнете действителен импийчмънт. И това излага на риск много места, особено за републиканците, които спечелиха районите на Байдън“, заяви тя.

Републиканците в Камарата на представителите не са съгласни дали Маккарти трябва да постави за гласуване започване на разследване за импийчмънт.

Няколко комисии на Камарата на представителите, включително Комисията за надзор, започнаха разследвания, за да намерят информация, която в крайна сметка може да бъде използвана при разследване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари