Репортерка, изнасилвана 460 дни, накрая се сприятели с душманите си

0
Репортерка, изнасилвана 460 дни, накрая се сприятели с душманите си

Канадската репортерка Аманда Линдаут, която беше държана в плен от терористи в Сомалия в продължение на 15 месеца, е простила на своите насилници и дори се е сприятелила с тях във Фейсбук. Шокиращата изповед красавицата направи в интервю, което предшества излизането на книгата й "Къща в небето", в която разказва за тези най-брутални 460 дни от живота й, информира "Блиц".

Аманда изчезва през 2008 г. край столицата на Сомалия Могадишо. Отвлечена е от терористична група. Всеки ден тя е била будена с изнасилване. Постепенно тя се научава да отделя съзнанието си от тялото, което нарича "къща в небето". След освобождаването си през 2009 г., Аманда основава фондация в подкрепа на образованието на младите сомалийки.

Един ден, докато проверявала Фейсбук, тя с изненада открила покана за приятелство от един от насилниците си. Тя била придружена с няколко реда, в които той я хвалел за това, което прави за младите сомалийки. "Това беше победата ми над тези хора. Видяха, че не могат да ме сломят. Аз победих", казва Линдаут.

Тя прощава на насилниците. Нарича ги "продукти на войната, които познават само насилието в живота си".

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари