Рена Стефанова: Няма правна възможност летището в Русе да бъде отдадено с право на ползване

3
Рена Стефанова: Няма правна възможност летището в Русе да бъде отдадено с право на ползване

Според адвокат Рена Стефанова, единствената правна възможност за летището е концесия

"Не съществува правна възможност летището в Русе да бъде отдадено с право на ползване." Това заяви Рена Стефанова от "Продължаваме промяната". По жалба на ПП Административният съд вече образува дело срещу решението на Общинския съвет да предостави безвъзмездно летището на дружество за срок от 10 години.

Жалбоподателите оспорват решението като незаконосъобразно, предаде КИС 13.

Със свое определение съдът допусна предварителното изпълнение на административния акт. Мотивите са, че са налице условията, които обуславят допустимостта на направеното искане - защита на особено важни държавни и обществени интереси и в частност интересите на Община Русе и нейните жители, както и логистичните възможности, които Летище Русе ще осигури като транспортен коридор. Определението на съда не е било обжалвано в законоустановения тридневен срок.

Жалбоподателите оспорват решението на Общинския съвет в Русе като незаконосъобразно, издадено при съществени нарушения на административно-производствените правила и материалноправните разпоредби. Според адвокат Рена Стефанова, единствената правна възможност за летището е концесия.

Според вече подписания договор за летището, до 2 години дружеството трябва да извърши необходимите текущи ремонти и да изработи документите, нужни за ползването му като гражданско, като стойността на инвестицията на този първи етап възлиза на над 2,6 милиона лева.

В случай, че всичко това не бъде изпълнено, Общината прекратява договора без предизвестие и без да дължи обезщетение, а всички материални и нематериални блага, направени от инвеститорите, остават общинска собственост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Много често взе да се показва
    Не разбрах, тази жена като каква се изказва. От толкова юристи в града точно тя ли ще чете морал?
  • 0
    5
    Nik Sabev
    Оооооох, горката женица! Дори и някога да е можела нещо, вече тотално се обърка. Старост- нерадост! Или на някои не им понасят напъните да правят впечатление на всяка цена.
  • 3
    4
    Нисковчанин,.....селянин
    Да добавим към некадърниците или до ташака и Доктора - уж ъдфокът, гусподин върховния О Плод И Тел. Абе оня дет стана за смях с развода си чааааак у Берник. Сега мандръса една от бифшите си пуд чин е Ни
  • 10
    3
    русенец
    То тая е юрист толкова, колкото дедо Еконтий е бизнесмен. Ташак до ташака, мила моя майнольо - идиот до идиота!?
  • 12
    2
    Само да попитам.
    Защо въпросната госпожа, когато беше в НС и беше ТВЪРДЕ близка с министъра на транспорта, не даваше компетентни съвети. Тогава летяхме дo Скопие и някои други Балкански държави. Строихме тунели, летища......
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари