„Ремонтират“ потрошени шахти със стари ламарини в Стара Загора

0
Тази практика е опасна, тъй като може да се стигне до пътни инциденти
Тази практика е опасна, тъй като може да се стигне до пътни инциденти Снимка: Агенция Фокус

Тази практика е опасна, тъй като може да се стигне до пътни инциденти

Преди дни старозагорци се оплакаха от множество счупени шахти в близост до Окръжната болница в града на липите, предаде Агенция Фокус. По думите им това е опасно, тъй като освен, че ще повредят автомобилите си, може да се стигне и до пътен инцидент.

"Това нещо е в такова състояние от над един месец. Какво трябва да стане, за да може клетата община да вземе мерки?", "Трябва или кметът, или някой с Майбах да пръсне гума и да изкриви джанта, за да се сетят", "Това е съоръжение и не случайно се намира точно там. Изглежда като неизправен път, но всъщност е част от болничните процедури за премахване на камъни в бъбреците и жлъчката! За наместване на вътрешните органи! За наместване на прешлените на гръбначния стълб! Нищо не разбирате!" - това са част от подигравателните коментари по темата в социалните мрежи.

Има и такива, които посочват и други проблемни места в близост до мястото на счупените шахти - "На "Батенберг" и "Столетов" е същата работа!", "Това е от поне две седмици. Сигналите не значат нищо в този град. Да добавим и проблемните шахти на кръстовището "Столетов" и "Батенберг", "Малко по горе на "Столетов" има същото изградено съоръжение. За годината поне три пъти го ремонтираха, а в момента пак дрънчат капаците, скоро ще се разбие. На двойната улица се отказаха да го ремонтират и сложиха голяма тенекия, горният пък е запушен от източна страна и така си се лее водата. Но всичко е точно", "На "Батенберг" е по-зле и от повече време".

В крайна сметка не е ясно кой е реагирал - дали Община Стара Загора, или някой буден гражданин, но счупените шахти вече са ремонтирани с ... поставени отгоре червени ламарини. Това също предизвика хумора на гражданите, които коментираха, че е хубаво, че сме в ЕС и че имаме тази “невероятна" технология, за да бъде решен проблемът.

"Вчера, на 11 декември, ги "поставиха" и днес вече виждаме в какво положение са! Сложиха ламарина за улуци, закрепена с по четири видии за директен монтаж! Хвала на проекта", "Толкова могат, толкова правят с подръчни средства", "Това не е сериозно, а подигравка с всички шофьори", "Поне за пети път се "ремонтира" по този начин и всеки път резултата е един и същ", "Всяко временно решение в България е за постоянно" - гневят се старозагорци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари