Ремонтът по Градския стадион не зависи от Общината

0
Старта на ремонта се е забавил, заради изследване на льосовата почва
Старта на ремонта се е забавил, заради изследване на льосовата почва Снимка: Росен Моллов

„Процедурите са доста напреднали, но те се водят от Министерството на спорта и не зависят от Община Русе. Надявам се все пак, че в най-скоро време ще стартират и реалните ремонтни дейности по Градския стадион в Русе и до късната есен да сме приключили”, заяви кметът на дунавския град Пламен Стоилов.

Той не пропусна за пореден път да благодари на правителството за отпуснатите 1 млн лв за подмяна на тревното покритие и поставяне на осветление. Стоилов припомни, че на стадиона в Горна Оряховица има стълбове, става дума просто за подмяна на лампите, пише 24 часа.

В Русе обаче са се наложили допълнителни изследвания, свързани с льосовата почва, за поставяне на стълбовете за осветление, което е забавило старта на процедурата. Заради предстоящия ремонт на Градския стадион, в момента лидерът в Първа лига „Дунав” играе домакинските си мачове в Разград.

"Община Русе смята да инвестира и свои средства в Градския стадион, за да го реновира постепенно", каза още Стоилов. "През тази зима ще бъде поставена козирка и над южната трибуна, ще бъде изграден и ВИП-сектор над входа, през който футболистите излизат на терена". „През следващите години в бюджета на Община Русе ще залагаме средства, за да изпълним поетапно целия проект от 4 млн, за да може Градският стадион да стане един от най-красивите в България."

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари