Ремонтът на Писанския мост приключва до средата на август

0
Всички шофьори да бъдат особено внимателни, когато ползват обходни маршрути
Всички шофьори да бъдат особено внимателни, когато ползват обходни маршрути Снимка: cross.bg

Ремонтират шосетата от републиканската мрежа в областта през цялото лято, шофьорите трябва да са бдителни по обиколните маршрути.

511 километра са републиканските пътища в Русенска област, които се поддържат от областно пътно управление, съобщава briagnews.bg.

Анализ на ведомството показва, че от първокласните пътища в добро състояние са само 18 процента или обновения през 2013 година маршрут Русе-Разград. Останалата част от трасетата са или в средно или в лошо състояние. Това отчете по време на заседанието на областната комисия по транспорт директорът на пътното Ростислав Стефанов.

Той увери обаче, че на много места се правят ремонти до края на годината голяма част от пътищата да бъдат в добро експлоатационно състояние. На въпрос на зам.областния управител Валентин Колев за проектите за пътя Русе-Бяла, Стефанов отговори, че това което се знае е заданието за проектиране. Уточни, че въпросът се разисква в АПИ и  се надява всичко да протече нормално и в бързи срокове.  За трите конфликтни точки по пътя Русе-Бяла - 9-тия километър, Мойсеевия баир и кръговото на Бяла, Стефанов обясни, че се работи приоритетно. Тоест с помощта на кметове на населени места се режат дървета и храсти край пътя. Изпратено е задание за сигнализацията, която трябва да поднови.Очаква се монтажът на новите знаци да започне всеки момент.

Във всички участъци където има ремонт се подменят  знаците, поясни още шефът на Пътното. Точно на тези места се предвижда и поставянето на нов вид маркировка - така наречената студен пластик с ширина на осевата линия 12 см. Този тип е по-добър от стандартната, която засега ще остане в неремонтираните участъци, само ще бъде опреснена.

Ростислав Стефанов се обърна с призив към всички шофьори да бъдат особено внимателни, когато ползват обходни маршрути. Заради ремонта на Писанския мост, който не е обновяван от 1974 година, се налага въвеждането на път през селата. Затова и по молба на кметовете се поставят нови пътни знаци с редица ограничения. Стефанов отново напомни, че шофьорите трябва да ги спазват и да бъдат особено бдителни преминавайки през селата. Той съобщи още, че заради недоволството на хората от засиления трафик през  Семерджиево и Червена вода, се очаква пътят да бъде рехабилитиран.

В края на заседанието на областната транспортна комисия бе решено Ростислав Стефанов да направи срещи с кметовете по общини и да изготви доклад за пътищата, които спешно трябва да се ремонтират.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари