Реквием за емблематичен символ на Шумен

0

Бавно и полека един от дългогодишните символи на Шумен, отива в историята по недостоен начин.

Минорни акорди като в реквием- образно, звучат в общинския Зоокът. Броят на посетитетлите рязко и обидно е намалял, нищо, че входа отдавна е свободен. И малкото животни които са останали, гинат, а клетките които отдавна не отговарят на критериите, са празни. Последният случай е с маймуната Шмоко и двете лисици. Мечка отдавна няма, а огромната клетка е в насипно състояние. Видовете животни които са останали са не повече от пръстите на двете ръце. И повечето са от видове които могат да се видят в почти всеки селски двор. Дори разсърдено куче пазач може да бъде видяно и чуто. Добре, че е вързано, иначе би изгонило и малкото посетители, алармира Uniconbg.com.

Логично негодуванието е голямо защото многократно местната власт е отправяла обещания и е гарантирала спасение на Зоокъта. Както и за неговото модернизиране и селектиране с нови животни. Цял мандат на сегашния кмет не стигна да направи някаква видима крачка към всичко това.

"Ако толкова общината няма пари, малко ли фирми с възможности има които да помогнат? Само в нашия град има доста, а една от тях е до самия парк Кьошковете, в която е зоологическата градина. Нужни са воля и желание за обединиение. Такова най- вероятно ще се прояви преди местните избори, с поредната доза обещания и някакви измамни действия, но предвид опита досега, нещата ще са по- скоро фалшиви. Фалшива е и сега грижата. Заплатите на служителите на място са малки и познайте колко им са работи и като работят, какво точно работят. Позволява се на посетителите да дават на животинките храна, която е вредна и за човека" гласи негодуванието

Най- новата мълва гласи, че Зоокъта ще бъде преобразен по проект с обществени пари след което ще бъде предаден в частни ръце. Утвърдена практика у нас с други обществени обекти. Публична тайна е, че Арена Шумен също бавно и полека, "манифестира" към този план на действие.

Източник: Uniconbg.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари