Данте е прибран и е добре

1
Леопардът избяга вчера поради небрежност от служител на зоопарка в Стара Загора
Леопардът избяга вчера поради небрежност от служител на зоопарка в Стара Загора

Леопардът избяга вчера поради небрежност от служител на зоопарка в Стара Загора

Леопардът Данте, който вчера избяга от клетката си в Зоопаркът в Стара Загора, е в добро състояние и следващите дни ще бъде наблюдаван от ветеринарен екип. Той беше заловен близо до клетката си упоен.

Сигналът за липсващото животно беше подаден вчера от служител малко след 10:30 часа и всички посетители бяха евакуирани за около 15 минути от зоопаркът. Причината за случилото се е небрежност на служител, който е не е затворил клетката на леопарда. Животното е обикаляло в района и не е напускало границите на зоокъта. За инцидента ще бъде съставен протокол и уведомени съответните компетентни органи, заяви директорът на Старозагорският зоопарк Ивелина Илиева, цитирана от БНР.

"Данте е добре и вече се възстановява, днес както и следващите дни, ще бъде наблюдаван от ветеринарния екип на зоопарка. Ще проследим в действия всичко, което се случи, ще бъде съставен протокол и информирани необходимите компетентни органи, за да проследим какво точно се е случило", каза още Ивелина Илиева и уточни, че тези, които са закупили билети, вчера и сумата им не е възстановена ще бъдат поканени отново да посетят зоологическата градина.

Зоопаркът в Стара Загора от днес отново е отворен за посетители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари