Рекорден брой мигранти атакуваха остров в Италия

0
Последните три денонощия доведоха до абсолютен рекорд от пристигнали имигранти на Лампедуза - 4267 души
Последните три денонощия доведоха до абсолютен рекорд от пристигнали имигранти на Лампедуза - 4267 души Снимка: ЕПА / БГНЕС

Последните три денонощия доведоха до абсолютен рекорд от пристигнали имигранти на Лампедуза - 4267 души

Не спира имиграционният поток през Средиземно море към остров Лампедуза. Броят им в специалния център за настаняване надхвърля 4000 души, сред които 151 непридружени непълнолетни, предава БНР.

Последните три денонощия доведоха до абсолютен рекорд от пристигнали имигранти на остров Лампедуза - 4267 души. Положението в центъра за временно пребиваване с капацитет до 400 души става невъзможно. Министърът на предприемачеството Адолфо Урсо, който е на почивка от няколко дни на Лампедуза, посети центъра и каза, че Европа трябва да подаде ръка на Италия.

Префектът на Агридженто, към който като провинция се води остров Лампедуза, Филипо Романо каза, че : „Лампедуза не може да приема други мигранти“, като уточни, че няма да има забрана за акостиране, за да не се създават допълнителни проблеми на имигрантите“.

Те са пренасочвани към други италиански пристанища и градове с фериботи, кораби на бреговата охрана и военни самолети. Отделно спасени край либийските брегове от кораби на неправителствени организации имигранти са откарани директно от тях към пристанищата на Бриндизи, Ливорно и Генуа.

Мигрантите са от Бангладеш, Сенегал, Нигерия, Буркина Фасо, Гвинея, Северен Судан, Мали, и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари