Урсула фон дер Лайен ще посети италианския остров Лампедуза

0
Островът е една от горещите точки на миграцията от Африка към Европа
Островът е една от горещите точки на миграцията от Африка към Европа Снимка: ЕПА / БГНЕС

Островът е една от горещите точки на миграцията от Африка към Европа

Очаква се председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да посети днес италианския остров Лампедуза, който е една от горещите точки на миграцията от Африка към Европа, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Местните власти на Лампедуза обявиха в сряда извънредно положение, след като около 5000 мигранти, рекорден брой, пристигнаха на острова за един ден.

Фон дер Лайен ще посети Лампедуза по покана на италианския премиер Джорджа Мелони, която ще придружи председателката на ЕК по време на визитата ѝ.

Мелони призова Фон дер Лайен да посети Лампедуза, за да придобие представа за "сериозността на ситуацията", пред която е изправена Италия.

Италианският премиер призова за незабавна операция на европейско ниво по спиране на плавателните съдове, с които се придвижват мигрантите. Ако е необходимо, да бъдат разположени военноморски сили, призова тя във видеообръщение от петък вечерта.

Мелони и Фон дер Лайен през юни посетиха заедно Тунис, една от основните отправни точки, от които мигранти потеглят през Средиземно море към Европа, припомня ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    до номер 1
    Моля не пишете цинизми. И аз имам много критики към тази госпоДжа, дето ни взима парите и си ги харчи като си иска, но има и цивилизовани начини да се отървем от нея.
  • 2
    1
    Хайко фон дер Лайнен
    Ох, как искам на тоя остров да я хванат 20-ина загорели за секс черни, неумити маймуни и да ѝ напълнят минджата догоре с циганското си чорайбе! Ама и в гъза ѝ да турят и в устата мръсна! Да почувства изобилието на парапитеци, питекантропи и кроманьонци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари