Регионални бизнес перспективи - Русе

0

Днес, 14.10.2016 г., от 10,00 часа в зала „Европа“ на Доходното здание  се проведе дискусия на тема „Регионални бизнес перспективи“.

Организатори на събитието бяха Българския форум на бизнес лидерите и Министерството на икономиката.

На срещата присъстваха Даниела Везиева, заместник-министър на икономиката, Мария Шишкова, член на Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите, Ираван Хира, председател на Българския форум на бизнес лидерите, Валентин Колев, заместник областен управител на област Русе, д-р Страхил Карапчански, заместник-кмет „Европейско развитие” на Община Русе,  г-н Тим Буйсере, ръководител на отдел „Търговия и инвестиции“ в Британското посолство в София, представители на бизнеса и други заинтересовани страни.

Целта на форума беше представители на институциите, местната власт и водещи компании да дискутират успешните стратегии за дългосрочно икономическо развитие на региона.

Г-н Колев благодари на организаторите за поканата и пожела успех на инициативата от името на доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе.

Той изрази своята увереност, че по време на форума ще бъде обменен ценен опит относно възможностите за подобряване цялостното икономическо развитие – развитие, което е фокусирано върху иновациите, съвременното предприемачество, публично-частните партньорства и подобни добри практики както на корпоративно, така и на административно ниво.

Заместник областният управител пожела на организаторите, лекторите и участниците една полезна, конструктивна и плодотворна дискусия.

Форумът беше разделен в три панела. По време на първия бяха представени позициите на държавната и местната власт относно макрорамката на Русе и региона. Във втория блок се предостави възможност водещи предприемачи да разкажат за пътя, който са изминали докато достигнат до сегашното ниво на развитие на своя бизнес.

Презентации се представиха от г-н Бояджиев, мениджър в „Оргахим“; г-н Зафер, изпълнителен директор на pCloud; г-н Енев, председател на Управителния Съвет на Сдружението в обществена полза; г-н Бърдаров, генерален мениджър на ИноБиоТек и др. По време на третата част от форума г-жа Мрънкова от Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия детайлно запозна аудиторията с възможностите за финансиране от Националния иновационен фонд и Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

Също така презентации бяха представени  от г-н Буйсере, който разясни нуждата от развитие на стабилен бизнес на територията на всяка една държава и от  Георги Георгиев, експерт в Областна администрация Русе на тема „Бизнес перспективи пред област Русе“.

В предвиденото време за въпроси публиката беше активна и се споменаха различни идеи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари