Реджеп Ердоган поздрави Путин за изборната победа

0
Турският президент отново предложи посредничество в конфликта с Украйна
Турският президент отново предложи посредничество в конфликта с Украйна Снимка: Recep Tayyip Erdoğan / Facebook

Турският президент отново предложи посредничество в конфликта с Украйна

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган поздрави днес руския си колега Владимир Путин за преизбирането му и отново предложи посредничество в конфликта с Украйна, съобщи турското президентство, цитирано от Франс прес и БТА.

В телефонен разговор "президентът Ердоган изрази мнение, че положителното развитие на отношенията между Турция и Русия ще продължи и заяви, че Турция е готова да играе ролята на посредник за връщането на масата за преговори с Украйна", се казва в изявление на президентството.

Турският държавен глава, който от началото на войната в Украйна се старае да поддържа отношения както с Киев, така и с Москва, неколкократно е предлагал своите услуги за намиране на изход от конфликта между двете страни, които, както и Турция, имат излаз на Черно море, чрез преговори.

В началото на месеца той посрещна украинския президент Володимир Зеленски в Истанбул и се бе подготвил да се срещне и с президента Путин на 9 февруари, преди руският президент да отмени пътуването си, припомня АФП.

В телефонен разговор с турския лидер президентът Путин обсъди с него развитието на двустранните отношения, както и въпроси, свързани с укрепването на международната стабилност и сигурността в Черноморския регион, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Путин е поздравил Ердоган и всички мюсюлмани в Турция по случай свещения месец на пости рамазан.

Двамата президенти са се договорили диалогът да продължи в различни формати, се казва в комюникето на Кремъл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари