Реджеп Ердоган: Очакваме Швеция да изпълни условията ни за присъединяване към НАТО

0
Искаме последните събития във Франция, които следим с безпокойство, да приключат възможно най-скоро, каза още турският президент
Искаме последните събития във Франция, които следим с безпокойство, да приключат възможно най-скоро, каза още турският президент Снимка: Туитър/@SALHACHIMI

Искаме последните събития във Франция, които следим с безпокойство, да приключат възможно най-скоро, каза още турският президент

Турция очаква Швеция да изпълни условията ѝ за присъединяване към НАТО, обяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от турските медии, предаде БТА.

Президентът говори след заседание на турския кабинет, което продължи над три часа.

Той уточни, че позицията на Турция относно необходимостта Швеция да изпълни изискванията ѝ за членство в НАТО не се е променила.

Изразихме ясно позицията ни във връзка със събитията в Стокхолм (изгарянето на копие на Корана – бел. авт.). Всички трябва да разберат, че нашето приятелство не може да бъде спечелено с подкрепа за терористите, като им се предоставя възможност за прояви на централни улици и булеварди. Позицията ни, очакванията ни и обещанията, които сме дали, са известни, заяви Ердоган.

Както не е свобода на изразяване да подпалиш църква, синагога или друг храм, така не е свобода на изразяване и изгарянето на Свещения Коран, каза президентът на Турция, цитиран от Анадолската агенция.

Ердоган коментира и последните събития във Франция, като посочи, че "насилието е родило насилие и е предизвикало днешните събития“.

Искаме последните събития във Франция, които следим с безпокойство, да приключат възможно най-скоро, без по-нататъшно кръвопролитие и без спиралата на насилието да се разраства още повече, каза Ердоган.

Обезпокоени сме, че тези инциденти ще доведат до нова вълна на потисничество, сплашване и тормоз срещу мигрантите и мюсюлманите, заяви още Ердоган.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари