Реджеп Ердоган: Човек с име Кириакос Мицотакис повече не съществува за мен!

1
Турският президент се изказа много остро срещу гръцкия премиер заради неговата реч пред Конгреса на САЩ
Турският президент се изказа много остро срещу гръцкия премиер заради неговата реч пред Конгреса на САЩ Снимка: Adem Altan/ AFP

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се изказа много остро срещу гръцкия премиер Кириакос Мицотакис по повод неговата реч пред Конгреса на САЩ

Ердоган обвини Мицотакис в антитурска пропаганда заради въпросното изявление от миналата седмица и се закани, че повече няма да разговаря с него.

"През тази година планирахме да проведем съвместно заседание на турско-гръцкия Съвет за стратегическо сътрудничество. То обаче няма да се състои. Защото човек с име Кириакос Мицотакис повече не съществува за мен. Няма повече да се срещам с него. Ще продължим да комуникираме само с почтени политици, с отговорни личности, които държат на думите и действията си", заяви турският президент, цитиран от вестник "Хюриет" след заседание на правителството, на което са били обсъдени актуални външнополитически въпроси, предаде БТА.

Според турския всекидневник реакцията на държавния глава е била предизвикана от призива на гръцкия премиер към американския Конгрес Съединените щати да не доставят на Турция изтребители Ф-16.

Ердоган обвини Мицотакис в провокиране на напрежение по отношение на Турция, а също - и в оказване на подкрепа и съдействие на членове на терористичната организация ФЕТО.

Надявам се, че американските конгресмени няма да вземат под внимание призива на Мицотакис, каза още Ердоган.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари