Реални ли са намаленията в деня на "черния петък"?

0
Големите магазини  са притеснени, че въпреки отстъпките в цените, които готвят, ще останат празни
Големите магазини са притеснени, че въпреки отстъпките в цените, които готвят, ще останат празни Видео: NOVA

„Черен петък" по време на пандемия. Броени часове делят любителите на пазаруването от едно от най-очакваните шопинг събития

 Официално това е последният петък на ноември, но тази година големите намаления започват седмица по-рано и то основно в интернет. Ще провалят ли зелените сертификати „черния” петък и реални ли са намаленията - Георги Георгиев провери в рубриката „На твоя страна” на NOVA.

Търговците вече са в трескава подготовка за големите намаления и ни обещават огромни отстъпки в цените. Очакванията са 7 от 10 потребители да се възползват от намаленията тази година. Най-много от тях са подготвили бюджет от над 500 лв. за покупки по време на „черния” петък като най-търсените стоки ще са малките електроуреди, дрехите и обувките, козметиката и мобилните телефони. Големите магазини обаче са притеснени, че въпреки отстъпките в цените, които готвят, ще останат празни.

Заради пандемията тази година намаленията започнаха по-рано и ще продължат няколко седмици. Вместо „Черен петък" някои търговци дори обявиха „черен” месец с трайни отстъпки в цените както в големите магазини, така и в интернет.

„Със сигурност тази година „черният” петък няма да прилича на никой друг, защото ако миналата година имахме затваряне на магазини, то тази година формално са работещи, но не е ясно кой ще може да ги посети. Ако правилата във физическите магазини се спазват, то очакваме много повече хора да се обърнат към онлайн търговията”, коментира Богомил Николов от „Активни потребители”.

„Всички търговци започнаха да измесват „черния” петък седмица по-рано – някои от тях започнаха още през октомври да афишират, че ще правят такъв, дори видяхме кампании „Не чакайте „черния” петък, пазарувайте още днес”, казва Никола Илчев от Българската Е-комерс Академия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Обикновен работен ден на ВИК - Русе.
Бригадир се обръща към работниците:
- Засега копайте тук, а аз ще ида да проверя къде трябва...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари