Ключов свидетел не се яви на делото за убийството в Николово

0
Свидетелят се лекува от наркотична зависимост
Свидетелят се лекува от наркотична зависимост Видео: БНТ

И днес продължава делото срещу двамата 17-годишни младежи, които преди година убиха таксиметров шофьор край русенското село Николово.

Очаква се да бъдат разпитани още свидетели на престъплението. Делото започна през март и беше съпроводено с протест на таксиметрови шофьори от цялата страна, които искаха справедлива присъда за извършителите.

В залата показания даде приятел на двамата непълнолетни, които са ограбили и проболи с нож таксиметровия шофьор Валери Спиридонов.

Момчето, което е само на 15 години, не помнеше много от събитията в дните около убийството. Затова адвокатите на единия от извършителите поискаха неговите показания да не бъдат използвани.

Причината - по време на разпита преди година не е присъствал педагог - както е редно, когато свидетелят няма навършени 18 години.

Друг ключов свидетел не се яви на делото, тъй като се лекува от наркотична зависимост.

Двете момчета са обвинени в грабеж, придружен с убийство. Според прокуратурата, двамата ученици се качили в таксито през нощта и поискали да бъдат откарани извън града. После нападнали шофьора, като му нанесли над 10 прободни рани с нож и откраднали портмоне с документи, 60 лева и ключовете за таксиметровата кола.

Ако съдът ги признае за виновни, те могат да получат присъди от 5 до 15 години затвор.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари