„Размекнат“ асфалт на Русе - Бяла

0

Множество сигнали за размекнат асфалт по пътя Русе - Бяла препълниха групите във фейсбук, свързани с пътната обстановка в региона.

Става дума за участък между разклона за Две могили и разклона за Тръстеник. Оплакванията на шофьорите са придружени и със снимки в подкрепа на твърдението им, което пък предизвика истинско недоумение, тъй като времето не е горещо, пише Русе Медиа.

От Пътната агенция потвърдиха, че имат сигнали за случая. Първият е постъпил още снощи, а днес към 9 часа сутринта екипи на Пътното управление са отишли на проверка. Оказало се е, че с асфалта всичко е наред, а проблемът е вследствие на транспортен инцидент.

Неизвестен засега камион е разлял течна битумна емулсия, която се използва както при полагането на асфалтови покрития, така и в строителството при хидроизолации на покривни конструкции. Транспортното средство – автогудронатор, е изпуснало превозвания битум върху пътя и се е създала илюзията, че асфалтът е започнал да се топи.

От Пътното са започнали да опесъчават пътя, като дейностите се очаква да продължат и в следобедните часове, тъй като „размекнатата“ отсечка се е оказала доста голяма.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари