Разкриват още три имунизационни кабинета в Русе

1

В понеделник се очакват ваксините за реимунизация

През следващата седмица се предвижда да бъдат разкрити още три имунизационни кабинета в Русе. Те би трябвало да бъдат в ДКЦ-1, както и в два медицински центъра, а именно МЦ-1, по-известен като бившата Втора поликлиника, както и в „Медик Консулт“, намиращ се на ул. „Воден“ 6.

Освен в тези три кабинета ваксинацията на медицинските лица ще се провежда и в останалите четири, намиращи в двете университетски болници „Канев“ и „Медика Русе“, Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, както и в многопрофилната болница в Бяла „Юлия Вревска“. Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Галин Григоров и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.

Припомняме, че в понеделник на 18-и януари се очаква да пристигнат и още дози от ваксината на „Пфайзер“/„Бионтех“, които ще се използват за реимунизация на 240 медици от региона. Така до края на другата седмица втора доза от ваксината ще получат 240 лекари, сестри, санитари и друг здравен персонал и на практика те ще се превърнат в първите от областта, при които процесът по ваксинацията ще е завършен.

Същевременно по-рано през деня в Регионалната здравна инспекция в Русе от базата на Българския червен кръст в Лозен пристигнаха множество предпазни средства. През следващата седмица се очакват още няколко транша, като вече е създадена организация и още от днес започна разпределението на съответните санитарни консумативи в лечебните заведения от региона. През тази и другата седмица за здравните заведения в областта се очакват общо 1750 литра дезинфектант, като 780 литра от тях са за ръце, а останалите за различни видове повърхности. Предвидени са и около 4000 защитни облекла за еднократна употреба и към 600 за многократна. Осигурени са и малко над 20 000 маски от различен клас. Очаква се и пристигането на повече от 40 000 калцуна и множество ръкавици, както и предпазни очила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари