Разкриха незаконен цех за консерви в Белене

0
210 литра алкохол без акциз и 375 кг замразена риба без етикети са открити в Белене
210 литра алкохол без акциз и 375 кг замразена риба без етикети са открити в Белене

210 литра алкохол без акциз и 375 кг замразена риба без етикети са открити в Белене

В имот в град Белене са установени два бидона с различна вместимост и две стъклени дамаджани, съдържащи жълта течност с мирис на етилов алкохол. Общото установено количество е около 210 /двеста и десет/ литра с алкохолни градуси между 39 и 53.

В прилежаща постройка са намерени във фризери 375 кг. замразена риба, 399 стерилизирани консерви с месо без етикети за произход и срок, автоклав и две месомелачки.

За извършената проверка на адреса е съставен протокол по чл. 83 от ЗМВР.

По случая е образувано досъдебно производство. Течността с мирис на етилов алкохол е иззета от служител на ТД "Митница" - Русе.

По отношение установените храни-риба и консерви е взето административно отношение от служители на ОДБХ - Плевен, като е съставен акт за нарушение на Закона за храните и същите са пренасочени за унищожаване чрез екарисаж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Бай Тошо
    Едно време хората всичко сами си правеха и консервираха месо, зеленчуци и спиртни напитки! Сега всичко е забранено и дебилите тръшуват да отнемат всичко от народа!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари