Разкъсана облачност в петък, на места валежи с гръмотевици

0
Минималните температури ще се понижат
Минималните температури ще се понижат

Минималните температури ще се понижат

През нощта срещу петък на отделни места, предимно в Централна България и в Дунавската равнина, ще паднат краткотрайни валежи, но тяхната интензивност до полунощ ще отслабне. Над останалата част от страната облачността ще бъде разкъсана или намаляваща до ясно време, информира Meteo Balkans.

Минималните температури ще се понижат, ще са между 8° и 10°С. Най-високи очакваме да са стойностите в Горнотракийската низина - до 9-10°С.

Денят в петък ще започне с разкъсана облачност, но следобед над планинските райони от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на изолирани места ще паднат валежи, придружени от гръмотевици.

По-късно през деня валежи ще спират, а облачността ще се разкъсва и ще намалява.

През деня в източната половина на страната вятърът ще е до умерен от север, а над останалата част – предимно западен.

Максималните температури в страната ще се понижат и ще са между 17°C и 22°С.

Времето в София

През нощта срещу петък ще се задържи предимно облачно. Ще духа слаб източен вятър.

Следобед ще се развива купесто-дъждовни облаци и ще започнат валежи от дъжд. Минималните температури ще са около 7°С и 8°С, а максималните – до 19°С. По-късно през деня валежи ще спират, а облачността ще се разкъсва и ще намалява.

Времето по планините

Времето по планините ще е предимно облачно. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, предимно в планинските райони от Западна България, ще паднат значителни валежи от дъжд , а над 2000 метра – и сняг.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°C, на 2000 метра - около 2°C. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър.

Времето по Черноморието

През нощта срещи петък над крайните северни райони облачността ще се разкъсва до ясно време. Значителна ще се задържи над Южното Черноморие.

През деня ще преобладава разкъсана облачност, която след обяд ще се разкъса до слънчево. Вятърът ще умерен от изток.

Максималните температури ще са 14°-18°.Температурата на морската вода е 11°-13°.Вълнението на морето ще бъде около 1-3 бала.

Времето на Балканите

Над по-голямата част от полуострова времето ще се подобрява. Очакваме и повече слънчеви часове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари