Раздават бисквити с изтекъл срок на годност на ученици

0

Бисквити със скрит изтекъл срок на годност са получили вчера децата от първи до четвърти клас в редица софийски училища.

Етикетът с истинския краен срок за консумация - 4 септември 2018 г., е скрит под нов етикет, залепен отгоре, който сочи нова дата: 25.03.2019 г., алармира OFFNews.

Майка на едно от децата е подала сигнал за случилото, което не отворило бисквитите в училището си - 39 СУ "Петър Динеков" в "Младост 2", а ги занесло у дома.

Родителите се обърнали към ръководството на училището тази сутрин, а то веднага задействало процедурата по изтегляне на останалите количества и унищожаването им.

"Получихме информацията и веднага се обърнахме към фирмата, от която разбрахме, че има оплаквания и от други училища. Останалите количества ще бъдат унищожени. За съжаление, няма как да върнем тези, които вече са били раздадени - коментира заместник-директорката на 39-о училище Светлана Лазова пред OFFNews. - Много неприятна е ситуацията, но нямаме вина. Никой не е предположил, че под етикета има друг етикет - майсторски беше поставен. За щастие, родителите са били бдителни - може би и заради случая с журналиста, те са погледнали и са видели подмяната. Безкрайно сме им благодарни."

Фирмата доставчик не е определена от училището, тя е избрана с конкурс на общината, уточни зам.-директор Лазова.

Тази сутрин децата са получили топла закуска - кифлички, след като от училището първо са проверили изрядността на храната.

Правим проверка в стола четири пъти месечно с училищното настоятелство. Досега никога не сме имали подобен случай, разказа още Лазова. След инцидента от вчера обаче от ръководството са предупредили работещите там да бъдат още по-бдителни, за да не се случи подобно нещо отново.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари