Разбиха престъпна група за кражби на автомобили

0
Даниел Димитров - Данчо Релето и другарят му Митко Турчина са откраднали автомобил на 2 години
Даниел Димитров - Данчо Релето и другарят му Митко Турчина са откраднали автомобил на 2 години

Даниел Димитров - Данчо Релето и другарят му Митко Турчина са откраднали автомобил на 2 години

Това стана ясно след поредната успешна реализация от началото на годината по линия "кражба на автомобили" в хода на проведената на неделя полицейска операция. Задържаните четирима, съобщи "Фокус".

"Задържани са 4 лица, две от които са от активния криминален контингент по линия "Кражби на автомобили" и влияят до голяма степен на средата за сигурност, задържани са по линия - разглабяне на автомобили висок клас година на производство 2021", сподели главен инспектор Николай Пелтеков, началник на сектор "Престъпления, свързани с МПС".

Три от задържаните лица са известни на органите на МВР включително и с кражби на автомобили, едно от тях и за причиняване на ПТП. Един от задържаните е небезизвестният Данчо Релето.

"Групата извършва кражба на автомобили. Халето в кв. "Илиянци" е наето цел да се укриват колите и разглобяват на части. Групата се наблюдава от няколко месеца от служители на СДВР", коментира инспектора.

Пелтеков споделя, че този състав на групата е сравнително нов, от няколко месеца, тъй като при задържането на Ралето преди съставът е бил различен.

Все още няма точни данни за стойността на откраднатия автомобил, но инспекторът сподели, че автомобилът е висок клас - от 2021 година, спортно изпълнение. Автомобилът е бил разглобен за продажбата на части.

"Групата извършва кражба на автомобили до три години на производство".

"Основно при кражбите ни автомобили Данчо Релето и Митко Турчина, другите две лица са ползвани при кражбата на автомобила. Единият от тях е с доста добри познания по отношение на електрониката на автомобила, а четвъртото лице е автомонтьор и има също добри познания", каза още Пелтеков.

"Релето се е специализирал по отношение на кражбата на определени марки автомобили, а машините, които са намирани и изземвани по време на задържането отнемат автомобилите в рамките на минута."

Не е ясна още бройката на откраднатите от тях автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари