Разбиха престъпна група за кражба и разфасоване на автомобили

0
Задържани са 11 автоджамбази
Задържани са 11 автоджамбази Видео: NOVA

Задържаха 11 автоджамбази по време на операция на ГДНП

Акцията е във връзка зачестилите кражби на автомобили в районите на Стара Загора, Сливен, Бургас и Пловдив. По данни на полицията групата е действала от около месец, съобщи гл. инспектор Свилен Трифонов, началник сектор „Престъпления, свързани с МПС”, предаде NOVA.

На 14 юли органите на реда намират 6 души в специализирано депо в Сливен, докато разглобяват краден автомобил. На мястото е имало още три коли. Паралелно с това, в хотел в „Слънчев бряг” са задържани и тримата извършители на кражбата. А още двама са отговаряли за логистиката.

Открита е и специализирана техника, която е била използвана за кражбите - устройството за отключване на автомобилите. Подобни се продават свободно на пазара. Те сканират сигнала на определения автомобил и го копират отново в момента на кражба.

Начинът на действие е бил следния - трима крадат автомобила, след това го предават на лице по веригата, което го кара в депото. Там следващите разглобяват МПС-то и разпродават авточастите. Кражбите обикновено се случвали между 20:00 и 00:00 ч. на обществени места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари