Хванаха Данчо Релето от Наглите да „разфасова“ краден автомобил

0

При операцията са задържани четирима мъже, известни с множество криминалистически регистрации

В момент на разфасоване на лек автомобил е задържана група от четирима мъже, известни на МВР с множество криминалистически регистрации.

Операцията, реализирана от служители на сектор „Престъпления свързани с МПС" и техни колеги от „Специализирани полицейски сили" – СДВР, е проведена на 5 ноември т.г. Действията са предприети след осъществено професионално няколкомесечно наблюдение, в резултат на което, в момент на разглобяване на лек автомобил висок клас, произведен през 2021 г.., са задържани четирима мъже на възраст между 37 и 54 години, известни на органите на реда. Сигналът за извършеното престъпление на територията на София е подаден същия ден, часове по-рано. Установено е, че престъпната група основно е извършвала кражба на автомобили, производство до 3 години, наела е хале, където укривала и разглобявала колите за продажба на авточасти.

Двама от задържаните са сред знаковите фигури в този вид престъпления, като за единия от тях това е третото поред задържане в рамките на няколко месеца. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 215 от НК. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура двама са задържани за срок до 72 часа, а на другите двама е наложена мярка „парична гаранция".

Подробности за предприетите професионални действия даде началникът на сектор „Престъпления свързани с МПС" главен инспектор Николай Пелтеков. Той уточни, че проведената успешна полицейска операция срещу противозаконно отнемане на автомобили. е втората в рамките на месец. Той посочи, че през 2023 г. се забелязва значителен спад при кражбите на автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари