Разбиха офиса на Георги Първанов

0
Майстори от областната управа гледали дали се ползва
Майстори от областната управа гледали дали се ползва

Майстори от областната управа гледали дали се ползва

Майстори, изпратени от областната управа на София, разбиха вратата и нахлуха в офиса на президента Георги Първанов в Студентски град.

Инцидентът станал преди броени дни. От администрацията искали да проверят дали помещението се обитава или седи пусто. Такова обяснение дали на държавния глава, когато пристигнал на място, предава „Телеграф“.

СОТ

При пристигането си в офиса Първанов заварил хора от областната управа и сотаджии. „Като пристигнах в офиса, видях хората от областната управа заедно със СОТ. Поговорихме и изяснихме случая. Проверявали дали тези имоти са заети или пустеят. Това е тяхното обяснение, не мога да кажа дали е правдоподобно, защото ние имаме безброй договори, имаме платени всякакви наеми. Поддържаме много активни отношения с областната управа и пряко, и чрез президентската институция, която отговаря за изпълнението на закона за бившите президенти“, описа ситуацията Първанов. Медията ни потърси за коментар и областната управа, но във вчерашния следобед никой не вдигаше телефоните в централата.

Книги

Държавният глава сподели още, че в офиса държи книги, подаръци от времето, когато е бил начело на „Дондуков“ 2, и провежда срещите си там. Щети от нахлуването няма. Наложило се само да се смени бравата, защото по думите на Първанов нямали доверие на никого. В крайна сметка случаят завършил с извинение от страна на областната управа.

Предшествениците

Първанов ползва помещение, предоставено му от държавата, в жилищна сграда на последен етаж. Офисът е в блок, строен през 2009 г., и е получен като заменки от областната управа и преди Първанов не е обитаван. Наследникът му на поста – Росен Плевнелиев, получи от държавата офис в София Тех парк на „Цариградско шосе“. След президентския си мандат Петър Стоянов се нанесе в офис от 187 кв. м на бул. "Васил Левски" 54 в центъра на столицата. Желю Желев пък получи от държавата апартамент от 177, 1 кв. м на ул. "Александър Жендов" 1.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари