Разбиха наркооранжерия в Ямбол

0

Иззети са около 2,5 килограма сухи канабисови съцветия

Специализираната операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици е проведена на 5 февруари от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР - Ямбол.

В хода на полицейските действия е проверен имот в местността Кайнашки баир, обитаван и ползван от 30-годишен мъж. При претърсването са открити две помещения, обособени за отглеждане и сушене на марихуана в контролирана среда. Намерени са 40 растения от рода на конопа с височина от 15 до 45 см., които при наркотест реагирали за наличие на тетрахидроканабинол. При процесуално-следствените действия са иззети и около 2,5 килограма сухи канабисови съцветия, съхранявани в три съда, както и оборудване за контрол на влажността, на температурата, аспиратор, лампи, програматори, филтри, торове и препарати за отглеждане на растенията, съобщиха от полицията.

30-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354в, ал.1 от НК. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Ямбол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари