Ръст на заразените с КОВИД-19 в психиатрията в Русе

0
Според директора д-р Теменужка Матева пречката психичноболните пациенти да бъдат настанени в COVID отделения в друга болница е силната им агресия и тежките им отклонения
Според директора д-р Теменужка Матева пречката психичноболните пациенти да бъдат настанени в COVID отделения в друга болница е силната им агресия и тежките им отклонения Видео: NOVA NEWS

Центърът не получава никакво финансиране за COVID, поради липса на договор с НЗОК

Отделението за зависимости в Центъра за психично здраве в Русе е под карантина, а броят на заразените расте. Друго от отделенията също е било карантинирано, но вече няма заразени и изолацията е паднала, предаде Наталия Йорданова за NOVA

Според директора д-р Теменужка Матева пречката психичноболните пациенти да бъдат настанени в COVID отделения в друга болница е силната им агресия и тежките им отклонения. "Изолирахме ги, направихме преградни стени, отделни постове работиха с болните", обясни тя.

По думите ѝ центъра не получава никакво финансиране за COVID, поради липса на договор с НЗОК. "В 70% получаваме издръжка в размер на 50,60 лв. на ден, това е леглоденя на ден и всички преки и непреки разходи за лечение на хора", разкри Матева.

В писмо до МЗ е изразено искане за увеличаване на издръжката за пациент на ден, а лекарите да получават COVID заплащане както на другите медици на първа линия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Психо
    М@мичк@т@ ви алчна.....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари