Ръст на случаите на заразено пилешко месо

0
При 72 % от направените нотификации се касае за продукти с произход Полша
При 72 % от направените нотификации се касае за продукти с произход Полша

При 72 % от направените нотификации се касае за продукти с произход Полша

За периода от 9 до 16-ти декември 2022 г. има направени 14 нотификации по Системата за бързо предупреждение за храни и фуражи (RASFF Window) за открити патогени в птиче месо и птичи продукти.

Тези данни показват ръст с 30 % спрямо предходната седмица, съобщиха от Съюза на птицевъдите в България (СПБ), предаде Agrozona.bg

През докладвания период при 72 % от направените нотификации се касае за продукти с произход Полша.

От направените нотификации, със сериозна степен на риск са регистрирани 7 групи продукти, включително охладено пилешко месо, пресни пилешки филета и птиче месо със салмонела с държава на производител Полша.

Изтеглени от пазара поради сериозна степен на риск са още замразена патица от Унгария, заготовка за дюнер от Италия, осолени гърди от Бразилия и гъши дроб с произход Франция.

В пуешко месо от Полша, изтеглен от пазара са открити остатъци от препарат тилмикозин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари