Рашков: Обикновен гражданин е получил два джипа като подарък за изтеглянето на парите за АМ ”Хемус”

1
Зад граница, в партийни каси или в нечии джобове са парите от "Хемус"? Не разбрахме заради прокуратурата
Зад граница, в партийни каси или в нечии джобове са парите от "Хемус"? Не разбрахме заради прокуратурата Снимка: Кадър bTV

Чакам свидетелят по аферата „Хемус“ да проговори, за да тръгна по следите на изчезналите милиони

"Къде беше тази прокуратура май месец? Това, което разследва и МВР е - има ли, няма ли престъпления при АМ "Хемус"? И то има - аз ги наричам престъпленията на века. С такова отклоняване на бюджетни средства, използвани са едни предварително измислени механизми. Освен това липсата на средствата и информация, която да се получава, че при изграждането на първите няколко лота, е ставало с недостатъчно средства и те са отишли някъде - в партийни каси, в чужди джобове или в чужбина."

Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков в предаването "Лице в Лице" по БТВ.

Строителството на втората по дължина автомагистрала у нас е национален обект, който се очакваше от много български граждани и струва на данъкоплатците огромни финансови средства. Сега се оказа, че нито парите са налице, нито магистралата е готова“, каза вътрешният министър.

Пита се в задачата защо тази прокуратура не е започна разследване преди да се формира служебно правителство, за да разбере има ли престъпления, които са извършени във връзка със строителството на автомагистрала „Хемус“, посочи той.

По думите на Рашков обвиняемият изнасянето на парите, предназначени за изграждането на АМ "Хемус", е имал две условия, за да направи самопризнания: “Прокуратурата да не протестира мярката за домашен арест и да остане вкъщи, което е допустимо и не е нарушение на закона. Съдът е приел, че тази мярка е достатъчно, ако му се наложи да отиде в чужбина, евентуално прокуратурата да му разреши. Това са неща, които са ежедневие. При наличие на предпоставки, споразумение може да се случи и то улеснява процеса. Освен това самият обвиняем да получи по-либерално наказание."

"Този човек, който стана известен (бел. ред обвиняемият), той е един от тези възлови лица, които може да ни доведе по късия път - къде са онези 60 милиона. Дали са при известни политически лица, или не? Един друг участник е получил като подарък два джипа. Той е от банката. Той е един обикновен граждани, който се е съгласил да участва.", разкри още вътрешният министър.

Рашков потвърди, че ако конкретното лице беше направил самопризнанията МВР е подготвила три екипа, които да проследят посоките на престъпленията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари