Прокуратурата образува дело на Асен Василев за престъпление по служба

1
Моята студентка Десислава Атанасова започна да ми чете лекции, обясни Бойко Рашков
Моята студентка Десислава Атанасова започна да ми чете лекции, обясни Бойко Рашков Снимка: Кадър Novini.bg

Това обяви вътрешния министър Бойко Рашков 

"Ние сме подготвили един законопроект за промени в наказателно-процесуалния кодекс, който се одобрява от повечето народни представители. Дал съм възможност следователи, прокурори и адвокатски кантори да се произнесат, за да сондираме мнения по тези предложенията". Това заяви вътрешния министър Бойко Рашков след изслушването си в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС, предаде репортер на Novini.bg.

"Основните промени, които предлагаме се отнасят за поставяне на началото на наказателния процес. Сега ще извадим всички случаи, в които от миналата година, които сме изпратили и отлежават в Прокуратурата и по тях няма никакво решение. Първата такава преписка касае изграждането на АМ „Хемус“. Там не можем да образуваме производство, защото не сме открили възможност за неотложно започване на наказателния процес и бяхме принудени да изпратим много томове с материали на СГП, които никой не знае къде са. При една промяна, ако се предвиди възможност, разследващият орган сам да постави началото на процеса, ще улесним разследването и няма да се губи време. На това моята студентка Десислава Атанасова започна да ми чете лекции, въпреки, че е надминала своя учител и трябваше да изпита малко неудобство“, обясни Рашков.

Припомняме, че по време на изслушването му във вътрешната комисия по време на въпрос на председателят на ПГ на ГЕР-СДС Десислава Атанасова, министър Рашков си тръгна без да я изслуша.

Второ, тъй като тук няма чуваемост, има рекетьорски групи, по отношение на действията за изземване и претърсване, ние възприехме да се елиминира прокурорът, а съдът да разрешава тези интервенции. Не предвиждаме да се елиминира Прокуратурата. Никой не засяга правомощията ѝ“, уточни той.

"Изразявам своето съжаление към главния прокурор. Той или си е счупил краката да бърза да образува досъдебно производство срещу вицепремиера Василев. Много скоростно е станало това по един сигнал на Георги Самуилов. Той е разпоредил веднага на Специализираната прокуратура да образува досъдебно производство, докато сигналите на МВР потъват в Прокуратурата. Така е бързано, че е написано „съобщение от органите на МВР“, а такова не е изпращано“, заяви Рашков. Той уточни, че досъдебното производство е образувано за престъпление по служба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари