Рашков: 97 души са задържани във връзка с изборите

0
В 6 области, сред които и русенска, няма нито един задържан
В 6 области, сред които и русенска, няма нито един задържан Снимка: iStock

В 6 области, сред които и русенска, няма нито един задържан

Задържани са 97 души заради нарушаване на политическите права на гражданите, във връзка с провелите се на 11 юли избори. Това става ясно от писмен отговор на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков на въпрос от народния представител Христо Терзийски, публикуван на сайта на Народното събрание.

Министърът уточнява още, че при специализираната акция по повод изборите, според общата статистика, са задържани 1 442 лица, защото акцията е била насочена и към превенция и противодействие на конвенционалната престъпност, установяването на лица, обявени за общодържавно издирване и други.

Според предоставения от Рашков разчет, най-много са задържани в област Бургас - 36 души, на второ място е област Хасково със седем задържани, следвана от областите Кърджали и Благоевград с по шестима.

В областите Видин, Габрово, Добрич, Ловеч, Русе и Ямбол няма нито един задържан за нарушаване на политическите права на гражданите.

Преди изтичане на 24-часовия срок на задържане са освободени 84 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук