„Рамус“ отвори нова лаборатория в Русе

10
Лабораторията ще работи всеки делничен ден от 07:30 до 19:00 часа
Лабораторията ще работи всеки делничен ден от 07:30 до 19:00 часа Видео: Русе Медиа

В сградата на лабораторията ще бъдат разположени кабинетите и на двама водещи лекари в Русе - д-р Ивалина Граматикова, която е акушер гинеколог и доц. Пенчо Генов, специалист уролог

Нова лаборатория от веригата „Рамус“ бе открита тази вечер в Русе.

Сред официалните гости на събитието беше и областният управител Анатоли Станев. Според него инвестициите в сектора на здравеопазването трябва да бъдат насърчавани, тъй като те са от съществено значение за обществото. „Вярвам, че и тук русенци ще могат да разчитат на бързи и точни резултати, които са от изключителна важност за диагностиката и последващото им лечение“, каза още Станев. Той изрази увереност също, че лабораторията ще бъде сред примерите в региона за прилагането на най-високите медицински стандарти и синоним за коректност в цялостното медицинско обслужване. „Пожелавам ви много нови успехи и продължавайте да бъдете все така иновативни и отговорни“, допълни още областният управител. Макар инвестицията да е изцяло частна, областният управител отбеляза, че Европейският съюз предоставя отлични възможности за финансиране на проекти в почти всички сфери.

Лабораторията се намира на булевард „Липник“ 16 и ще работи всеки делничен ден от 07:30 до 19:00 часа, а в събота от 08:00 до 13:00 часа, информираха от Областна администрация - Русе.

Така обектите на СМДЛ „Рамус“ в региона вече станаха осем, като един от тях е в Бяла. Във всеки от тях пациентите могат да разчитат на професионално отношение и подобаващо внимание. Лабораторията работи и по договор с Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/, което означава, че извършва и пълен пакет от изследвания с направление. Основната част от тестовете се изработват в деня на вземане на пробите. Само отделни, високо специализирани изследвания, се извършват по график в определени дни от седмицата. Това е възможно, защото в „Рамус“ използват модерна апаратура от най-висок клас и консумативи с отлично качество. Гаранция за качество на работата на медицинската лаборатория е участието ѝ във всички национални, както и в редица международни системи за външен контрол. Показателно е, че при всяка направена от оторизираните институции проверки СМДЛ „Рамус“ има отлични оценки за всички контролирани параметри.

Във връзка с цялостната си широкоспектърна дейност лабораторията преминава ежемесечни одити от различни специализирани международни компании. ЛабораторияРамус“ е участник в английската система за външна оценка на качеството QCMD. Това е сертификат за успешно участие с отлична оценка за всички тестове.

Също така СМДЛ „Рамус“ използва съвременен софтуер, който осигурява защита на личните данни на пациентите.

СМДЛ „Рамус“ ООД включва над 300 филиала в цялата страна, като 30 от тях са оборудвани като централни лаборатории. В „Рамус“ работят повече от 100 специалисти с висше медицинско образование и признати специалности по клинична лаборатория, микробиология, вирусология, имунохематология, клинична патология и медицинска паразитология. Лабораторията дава възможност за безплатна консултация на пациента за избор на подходящи назначения и интерпретация на готовите резултати от лекар със съответна специалност.

Екипът на лабораторията в областта е над 20 души, като в сградата на бул. „Липник“ ще бъдат разположени кабинетите и на двама водещи лекари в Русе: д-р Ивалина Граматикова, която е акушер гинеколог и доц. Пенчо Генов, специалист уролог.

ЛабораторияРамус“ е сред водещите лаборатории в Европа и САЩ – с богат опит и доказано успешна работа по различни международни проекти и клинични проучвания, с множество реализирани проекти в България.

Новата лаборатория бе осветена от отец Светослав Георгиев от Русенската света митрополия. На събитието присъстваха още директорите на РЗИ и РЗОК доц. д-р Александър Парашкевов и Мариела Личева, както и множество лекари от региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    10
    Възмутен
    ....,,че и малко подаръче бил приготвил,чакай бе ние не сме съгласни да даваш нашите пари за подаръчета на частни фирми!!!!Алооууу,къде е Гълъбът Донев, къде е местната четвърта власт?!?!Какво става тука ,бе?!
  • 12
    9
    КАКВО Е ПОСЛАНИЕТО ?
    КАКВО Е ПОСЛАНИЕТО НА ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ,ЧЕ ТОВА Е ПРАВИЛНАТА ФИРМА ЛИ ?
  • 9
    8
    Стар Маймун
    Има няколко лаборантки къде им бих обърнал особенно внимание и с желание бих им позволил ама доброволно да ми вземат кръвчицата. Душици,пиленца. С перо ще ги галя ама останалите присъстващи са мазньовци дърти,направо ужас.Хора с маски.Като нищо може да цъфнем с мерки за нови изследвания.В България има най-много лаборатории свързани с този здравен бизнес.Често пъти с различни референтни стойности според материали и стандарти заложени от производители на лабораторни консумативни за изследвания.
  • 10
    7
    Иван
    Все от от юнаци,боклук до боклук!Че и шефа на РЗИ,мафиоти спец по шашми с коли!
  • 10
    6
    answer
    ...предвид управителят,като се замисля сте абсолютно прав-брутална антиреклама!🤔😂
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари