Рамадан Аталай: Последните действия на Кирил Петков са престъпление

1
Ако спрем Брикел, това ще бъде следващо престъпление", каза Аталай.
Ако спрем Брикел, това ще бъде следващо престъпление", каза Аталай. Снимка: БНТ

Последните действия на премиера Кирил Петков, включително и на министъра на околната среда и водите, са престъпление

Това каза в студиото на "Денят започва" по БНТ депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

Първо, в последния ден Петков съобщава, че има договорирани 7 кораба, но няма къде да бъдат разтоварени. Ако е било възможно да се реши този въпрос, те би трябвало да са ги решили. Казват - следващото правителство след нас и потоп, обясни Аталай.

Другото действие е на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов заради ТЕЦ Брикел.

"Спирането на ТЕЦ Брикел, който произвежда енергийна суровина за месец около 100 000 тона за Бобов дол, ТЕЦ Русе, ТЕЦ Сливен и отоплението на Брикел. Това означава, че Рудник 2 половината работи за брикел. Ако спрем Брикел, това ще бъде следващо престъпление", каза Аталай.

Той даде и друг пример. За това, че на обсъждането за КЕВР в НС са поискали изслушване на премиера, министъра на енергетиката и на Лена Бориславова.По думите на Аталай, обаче, в този момент Петков е бил с АЕЦ, където "да подпише договор за нарушаване на ядрената централа".

"Без сертифициране от Агенцията по ядрено регулиране, ти да накараш ръководството на една ядрена централа да наруши безопасността си и то преди да отидеш на избори. Никой не казва, че не може и не трябва да има диверсификация, но натискът на премиера върху ръководството на едно предприятие, натискът на министъра на екологията върху друго предприятие, което осигурява топлина и електроенергия... ето ви три примера, които ви казах, че са свързани с престъпления и по които може да се търси отговорност от това управление рано или късно", каза Рамадан Аталай.

По думите му още след вота на недоверие е станало ясно, че четворната коалиция е приключила с енергията си и не е трябвало да се чака. Определи решението на БСП да върнат мандата като правилно.

За връщането на Иван Иванов за председател на КЕВР Аталай каза, че връщането му е свързано с разпоредбите в Закона за енергетиката, които казват, че старият председател изпълнява длъжността си, докато е избран нов. След като няма избран нов, значи Иванов може да се върне веднага, смята Аталай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    С.Т.
    Рамадане,Ти си в НС от 1996 година . Тогава беше задочник в МГИ ,минногеоложкия, и не знаеше нито да говориш ,пък камо ли да пишеш! Ха скрии се малко при кадъната ,та и ДПС да миряса малко с тая енергетика,от която така или иначе нищо не разбираш !
  • 8
    2
    русенец
    ОПГ ГРОБ=ДПС реват на умряло, че ПП и ДБ им спряха притоците на кюлчета и пачки за чекмеджетата! За мен това е най-ясния знак, че това са точнита партии, които ще унищожат Октопода Мафия, който задушава Държавата! Никога повече ОПГ ГРОБ=ДПС във властта!
  • -3
    1
    РАМАДАН, не се притеснявай
    Ако ПП и съдружните им партии спечелят изборите , което е много вероятно ,те ще направят новото правителство , а вие тогава ще им гледате сеира за това как ще се оправят след тяхното грандиозно престъпление. Нищо чудно тогава да дойдат при вас и на колене да ви се молят за помощ.Не случайно Данте Алигиери в „Божествена комедия“ взема ВЕРГИЛИЙ за свой водач по вечните селения на Ада и Чистилището. Предсказването на съдбата с помощта на произведенията му се превърнало в традиция.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари