Мая Манолова: Как така цената на газа пада с 50%, а цената на парното се вдига?

2
Цените на тока и парното ще се вдигнат, защото те така са решили и гражданите нищо не могат да направят
Цените на тока и парното ще се вдигнат, защото те така са решили и гражданите нищо не могат да направят

Цените ще се вдигнат съответно с 3,5% за тока и средно с 4,5% за парното в цялата страна.

Представители на принципала на ТЕЦ София – Софийска община отново не присъстваха на заседанието.

Гражданските организации нападнаха ТЕЦ София за исканото 10% увеличение на заплатите и бонусите. Омбудсманът Мая Манолова пък попита как така цената на газа пада с 50% на международните пазари до своя исторически минимум, а цената на парното в България стига до своя исторически максимум.

Мая Манолова, омбудсман на Р България: "Цените на тока и парното ще се вдигнат, защото те така са решили и гражданите нищо не могат да направят. Големият отсъстващ от това заседание е софийска община. Кметът Фандъкова интересува ли се въобще какво става с ТЕЦ София, а те са принципал на това дружество."

Дискусиите бяха прекъснати от организатора на протестите – Велизар Енчев , който нарече обсъждането „лицемерна легитимация“ на решенията на КЕВР. Според Енчев в момента КЕВР и неговият председател Иван Иванов обслужват интересите на Христо Ковачки и Ахмед Доган в енергетиката.

Велизар Енчев: "В момента КЕВР ще изпълни поръчка на ГЕРБ да обслужи интересите на Христо Ковачки. Ще свърши работа на Ахмед Доган и неговия тец, който му беше подарен, за да може ДПС да гласува правилно."

До две седмици всички, които имат възражения по предложените увеличения на тока и парното, могат да пратят становищата си до КЕВР. Иван Иванов обеща писмено да отговори на всяко от тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари