Кирил Петков: Обществото плаща по-скъп газ заради грешни решения в миналото

1
Мораториумът следва да отпадне с новия състав на КЕВР и при наличието на пълен анализ
Мораториумът следва да отпадне с новия състав на КЕВР и при наличието на пълен анализ

Важно да има работещ регулатор, който не само обявява цени, но и анализира причините за тяхното покачване и дали се взимат най-правилните решения

Министър-председателят Кирил Петков приветства решението за освобождаване на ръководството на „Булгаргаз“ и изрази надежда, че с всяка такава промяна българските потребители ще бъдат по-защитени и българският интерес като цяло ще бъде приоритет. Пред журналисти премиерът посочи още, че изборът на нов борд ще бъде изцяло отговорност на БЕХ в координация с министъра на енергетиката, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Министър-председателят Кирил Петков отбеляза, че настоящите високи цени на газа се дължат включително на погрешни решения, взети в миналото и на изпуснати възможности цените да бъдат по-ниски. Според Петков разследващите органи следва да установят причините за това. Премиерът изрази очакване този тип решения, които в момента се плащат от цялото общество, да не бъдат взимани занапред и да не се налага крайните потребители да плащат цената на нечии грешки.

Премиерът Петков добави още, че е важно да има работещ регулатор, който не само обявява цени, но и анализира причините за тяхното покачване и дали се взимат най-правилните решения. „Съмнявам се, че КЕВР е успял да вникне защо тези цени на газа са били качени. Най-лесното е неправилните решения да се прехвърлят на крайния потребител“, изтъкна министър-председателят. По думите му мораториумът следва да отпадне с новия състав на КЕВР и при наличието на пълен анализ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Анонимна
    АЕЦ Козлодуй е построена с парите на българския народ. Енергията, произведена от нея, трябва да остава за вътрешния пазар, а тази, с по-високата цена, от други източници, да се изнася навън. Това е справедливо!🙂
  • 6
    1
    русенец
    Обществото плаща по-скъп ток защото сегашното ръководство е некадърно! Спрете износа и цената ще падне. Ама викате няма как да измъквате залъчето от устата на енергийната мафия, нали? По ви е лесно да харчите парите на данъкоплатеца за да помагате на който вие решите или който ви даде процент евентуално, а не да решите проблема. Момче, усмихнат си, добре дърдориш, доста често глупости, но определено си вреден за България.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари